Er zijn veel yoga opleidingen en opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling waarbij meditatie een onderdeel is. Professionele opleidingen die zich richten op het beroep als meditatietrainer heb ik echter bij mijn onderzoek niet gevonden. De laatste jaren ontstaat een groeiende vraag naar meditatie, zowel vanuit organisaties als particulieren. Hierbij is kwaliteit een belangrijk criterium. Met name het geven van meditatie trainingen bij organisaties vraagt om een specifieke invalshoek en aangepaste technieken.

In de praktijk bestaat er veel verschil in kwaliteit en professionaliteit. Naast mijn praktijkervaringen als meditatietrainer in de afgelopen 10 jaar heb ik dit jaar een marktonderzoek laten uitvoeren naar bedrijfsmeditatie dat ik als input zal gebruiken bij deze opleiding. Het wordt duidelijk dat we aan het begin staan van een belangrijke ontwikkeling op dit gebied, waardoor er steeds meer vraag komt naar professionele meditatietrainers die kwaliteit leveren.

Ik heb er voor gekozen om de opleiding professioneel op te zetten, dat betekent dat cursisten en organisaties er van uit mogen gaan dat een gecertificeerde meditatietrainer kwaliteit levert.

In deze 2 jarige beroepsopleiding komen alle van belang zijnde meditatietechnieken aan de orde, daarnaast wordt aandacht besteed aan de specifieke invalshoeken die van belang zijn voor trainers bij organisaties.

Ervaren meditatietrainers bied ik de mogelijkheid om uitsluitend de module Bedrijfsmeditatie te volgen in een uiterst compacte vorm.

Ik (John Kenter) geef sinds 1998 meditatietrainingen, waarbij de nadruk steeds meer komt te liggen op trainingen bij organisaties. Hierbij komt mijn ervaring als manager en registeraccountant goed van pas. Mijn basis ligt in de vipassana of inzichtmeditatie. Sinds 2006 ben ik aangesloten bij Meditatienet, een professioneel landelijk netwerk van meditatietrainers.

Wilt u meer informatie over deze opleiding stuur dan een e-mail naar info@bedrijfsmeditatie.com of neem persoonlijk contact op met John Kenter 06 16570479 of via de Milarepa Toren 038 4660868

U bent ook welkom op onze introductiemiddag in de Milarepa Toren in Zwolle op vrijdagmiddag 11 januari 2008 van 14-17 uur.
In oktober 2006 heeft John Kenter workshops Bedrijfsmeditatie voor de Belastingdienst verzorgd, waar medewerkers van deze organisatie uit het hele land aan deel kunnen nemen. Dit heeft geleid tot verdiepingsworkshops in februari 2007, waarvoor een samenwerking is aangegaan met de trainers Brenda Wielders en Steven Akse.


Voor meer informatie info@bedrijfsmeditatie.com of tel. (038)4660868.